Θερμομόνωση δώματος

Τι είναι

Θερμομόνωση δώματος ενός κτηρίου είναι το σύνολο των κατασκευών που γίνονται στην οροφή του για την προστασία του απο εξωτερικές επιδράσεις (αέρα, βροχή, χιόνι, ηλιακή ακτινοβολία) και για την εξασφάλιση συνθηκών άνεσης και υγιεινής στους ενοίκους

Γιατί να μονώσω το δώμα του κτηρίου.
Η ταράτσα ενός κτηρίου είναι εκείνο το στοιχείο του εξωτερικού κελύφους του κτηρίου που δέχεται τις μεγαλύτερες καταπονήσεις από τις θερμοκρασιακές μεταβολές του περιβάλλοντος σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η επιλογή της κατάλληλης θερμομόνωσης σε ένα κτήριο γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια (για παλαιό κτήριο) ή την ενεργειακή μελέτη (νέο κτήριο) σε συνδυασμό με την κλιματική ζώνη (περιοχή) που βρίσκεται το κτήριο, τη χρήση του και τα δομικά στοιχεία που αποτελείται. Η θερμομόνωση του δώματος πρέπει πάντα να γίνεται σε συνδυασμό  με την στεγανοποίηση του δώματος με κατάλληλες μεθόδους στεγανοποίησης.

Εξωτερική θερμομόνωση δώματος – ταράτσας
Η εξωτερική θερμομόνωση του δώματος αποτελεί την καλύτερη λύση διότι εκμεταλλεύεται πλήρως την θερμοχωρητικότητα της πλάκας σκυροδέματος που αποτελεί την υποδομή της μόνωσης.

Οφέλη μόνωσης δώματος

  • Μείωση των ενεργειακών δαπανών σε θέρμανση, ψύξη και κλιματισμό
  • Προστασία δομικών στοιχείων κτηρίου από υγρασία
  • Προστασία ενοίκων και των περιουσιακών στοιχείων
  • Ευχάριστη και υγιεινή διαμονή των ενοίκων
  • Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ

Ανεστραμμένη θερμομόνωση

Συμβατική θερμομόνωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.