Τεχνοτροπίες

Οι τεχνοτροπίες είναι ειδικές τεχνικές βαψίματος που ξεφεύγουν από τον τυπικό, συνηθισμένο τρόπο ελαιοχρωματισμού. Είναι σύνθετες μέθοδοι διακόσμησης τοίχων, που αν εφαρμοστούν με σχέδιο και από έναν έμπειρο ελαιοχρωματιστή μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απλές ή πολύπλοκες, διακριτικές ή εκκεντρικές, οι τεχνοτροπίες βαψίματος, διαφέρουν τόσο ως προς το βαθμό δυσκολίας όσο και ως προς το αποτέλεσμα που έχουν σκοπό να αποδώσουν. Άλλες φορές την αίσθηση και την υφή υλικών (ξύλου, μετάλλου) άλλες την εντύπωση παλαίωσης και ωρίμανσης του χώρου και άλλες την ψευδαίσθηση του βάθους και του ανάγλυφου σε επίπεδες επιφάνειες.

Οι διακοσμητικές τεχνικές βαψίματος που μπορούν να εφαρμοστούν σε μια επιφάνεια είναι πάρα πολλές αλλά στην πλειοψηφία τους στηρίζονται στη χρήση κατάλληλων συνοδευτικών υλικών και στην προσθήκη ή αφαίρεση χρώματος πριν αυτό στεγνώσει. Οι πιο απλές μπορεί να αφορούν μια απλή διχρωμία ή τριχρωμία που θέλουμε να δημιουργήσουμε σε έναν τοίχο, ή στην επαναληπτική χρήση ενός προεπιλεγμένου στένσιλ σε ένα παιδικό δωμάτιο για παράδειγμα. Σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται η δημιουργία κάποιων εφέ στους τοίχους ή τα ταβάνια που δίνουν την όψη του ξεπλυμένου (color washing), του αντικέ, του παλαιωμένου, ή του ανάγλυφου με συγκεκριμένες υφές (ματ, σπασμένο, άγριο). Συχνά το ζητούμενο είναι η αληθοφανής αναπαράσταση ενός φυσικού υλικού, όπως το ξύλο, το μάρμαρο, ο γρανίτης, ή κάποιο μέταλλο. Τα εργαλεία που θα χρειαστούν ανάλογα με την τεχνοτροπία που θα επιλέξουμε μπορεί να είναι από πολύ απλά (όπως κατάλληλες σκούπες, βούρτσες, σπάτουλες, σπόγκοι, πινέλα και ρολά), έως πολύ εξειδικευμένα. Τα δε υλικά που μπορεί να απαιτηθούν για την απόδοση συγκεκριμένων τεχνοτροπιών ξεκινούν από το γύψο, την άμμο, το φελλό και τα απλά τρίμματα πέτρας, γρανίτη, μαρμάρου και φτάνουν στις εξειδικευμένες μπογιές και στα ειδικά πρόσθετα που μπορούν να προσδώσουν στην επιφάνειά μας πολύ εντυπωσιακές υφές.

Παρότι είμαστε λάτρεις της απλότητας, η πείρα μας έχει διδάξει πως η εφαρμογή τέτοιων τεχνικών με μέτρο και πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διακόσμησης, μπορεί να αναδείξει έναν χώρο και να αποφέρει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα. Είναι όμως σκόπιμο να γίνονται πάνω σε ένα συνολικό πλάνο εσωτερικού σχεδιασμού και να αποφεύγονται οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής και οι υπερβολές. Και βέβαια είναι απαραίτητο αυτές οι σύνθετες και εξειδικευμένες εργασίες χρωματισμών να διεκπεραιώνονται με μεράκι και όρεξη, από μάστορες που έχουν την ικανότητα και τη γνώση της δουλειάς. Οι δοκιμές και οι προσπάθειες απόδοσης μιας σύνθετης τεχνοτροπίας από άπειρα χέρια σε χώρους που θέλουμε να αναδείξουμε, μπορούν να επιφέρουν τα αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε και να καταδικάσουν αισθητικά ένα ενδιαφέρον σχέδιο διαμόρφωσης του χώρου.

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ

Η ταπετσαρία στους τοίχους είναι απο τα πλέον απτά παραδείγματα ότι η μόδα επαναλαμβάνεται και επιστρέφει διατηρώντας μόνο αυτά που πραγματικά αξίζουν, που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και που έχουν την ικανότητα να αντέχουν στον χρόνο. Παλιότερα η τοποθέτηση της ταπετσαρίας ήταν σε όλους τους τοίχους των δωματιών, σήμερα όμως ο σκοπός τους δεν είναι αυτός. Ο σύγχρονος τρόπος τοποθέτησης της ταπετσαρίας είναι σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου όπου θέλουμε να δώσουμε έμφαση (κολόνες ή εσοχές) ή αν θέλουμε να καλύψουμε κακοτεχνίες σε κάποιο τοίχο. Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση ταπετσαρίας κλασική ή ψηφιακή εκτύπωση (φωτοταπετσαρία) καθώς και την αποκόλληση της παλιάς σας ταπετσαρίας.

  • Κλασική ταπετσαρία θεωρείται η ταπετσαρία με μοτίβα, μονόχρωμη, ανάγλυφη, βαφόμενη, απο φελό, χειροποίητη και αντίστοιχά μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα ανάμεσα σε χάρτινη, υφασμάτινη ή βυνιλική.
  • Ψηφιακή εκτύπωση ή φωτοταπετσαρία είναι η δημιουργία ταπετσαρίας από φωτογραφία της επιλογής σε οποιοδήποτε μέγεθος ή ποιότητα επιθυμείτε εσείς.

MONDO BELLO

Ιταλικά χρώματα τεχνοτροπίας  με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την πολύ εύκολη εφαρμογή τους σε συνδυασμό με το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Διακοσμητικά χρώματα νερού MONDOBELLO  με αφοσίωση στην υψηλή ποιότητα και σεβασμό στον χρήστη και το περιβάλλον. Τεχνοτροπίες που αναδεικνύουν την φαντασία σας το πάθος και την δημιουργικότητα και μεταμορφώνουν τον χώρο σας σε σημείο υψηλής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. PERLA, EFFESTO, BRILLANTE, CELLESTE, LEGGENDA, PELLE, SABBIOSO,GLAZE είναι λέξεις που αξίζει να μπουν στην ζωή σας. Απλές η σύνθετες οι τεχνοτροπίες τοίχων  MONDOBELLO έχουν ως στόχο να δώσουν διαφορετική διάσταση στον εσωτερικό χώρο. Πλούσια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων, περιγραμμάτων, απομιμήσεων διαφόρων διακοσμητικών υλικών είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία των τεχνικών βαφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.